петък, 12 септември 2014 г.

Каква криза?!





Който каквото и да говори днес за условията, в които живеем, за икономическите кризи и икономическите отношения, истината е една - Кризата е резултат предимно и най-вече от отношенията между хората и социалното общуване, които са положени на грешна основа. Икономическите отношения са следствие от това. Ако хората не се лъжеха взаимно, нямаше да се налага да се измислят институции, които да уреждат отношенията между тях.

Институциите не могат да разрешат тези проблеми. Само хората могат. Каквито и закони да се измислят, те не могат да заместят добронамереността и доверието между хората. А в основата на това е любовта към другия. Не всеки сам, а аз заедно с другите. Ако се променят човешките отношения и тази мисъл се постави в основата, то това неминуемо ще промени и икономическите отношения.

Решението започва с осъзнаването на тази истина. Това е пробуждането. Когато хората разберат, че икономиката не им се случва, а те я случват. Да разберат, че силата е вътре в тях и тя не може да бъде насочвана и управлявана от нещо или някой над тях - било то правителство, институция или каквото и да е друго. Когато се пробудим, тогава започва търсенето и се намира пътят към процъфтяването.

 Люлия
27 юли 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар