сряда, 10 септември 2014 г.

За тъкането между хората

За тъкането между хората






Всеки човек на тази планета заслужава първоначално уважение за това, което той Е и за пътя, който е изминал, до срещата си с теб.

Всеки човек има дълбока мисия и това, че животът му го е отвел до едно или друго място, до едно или друго училище, до една или друга работа, до срещата с един или друг човек, е изтъкано от невидим, но дълбок и изключително значим смисъл, който може да се усети единствено, ако към него се подходи с уважение, а не с отхвърляне.

Отхвърлянето означава да се лишиш сам от възможността да научиш нещо повече, да израснеш и надградиш себе си, защото срещата с всеки човек е едно малко или по-голямо училище за теб.

Човекът е Вселена - микрокосмос, в който се отразява макрокосмосът. И от този обмен между различните отражения на макрокосмоса в различните миниатюрни микрокосмоси се случва истинското учене в общуването между хората.

Това може да спести и време - вместо сам да вървиш по пътеки, които други са изминали, да почерпиш от знанията на друг, докато вървиш по своите и да вплиташ наученото.

Това е тъкане между хората. Това е да събереш 1 и 1 и да получиш 3 на духовно ниво, както твърдят посветените. Математиката не е изцяло земна наука.

За разлика от езика, който е чисто земно творение, математиката стои между Космоса и Земята. Може би затова има и духовно измерение, а не чисто и само материално. Математиците са наясно за каква магия става дума, когато се потопиш в дебрите на тази наука.

Днес е много трудно да приемем другия с уважение, но всеки, който има куража и прояви усилието да го направи, се чувства награден с истинска благословия. И това работи двустранно - и за теб, и за другия. Тъкането на нишките е взаимно - от теб към другия и от другия към теб.

Има хора, които ще кажат за някого, че не заслужава уважение. Но дори и така да е, от него също учиш и само заради това си заслужва да подходждаш с уважение към всеки човек, докато не разбереш дали действията му са от морални или неморални подбуди. И тогава решаваш как да продължиш.

Срещата с неморални хора не отменя уважението към Човека и тъкането, а само го подсилват.

Всеки, който е изживял това, знае, че усещането е великолепно. И си заслужава. И трябва да се стремим към него все повече и повече днес!
Желая ви го искрено, приятели - да търсите и да имате среща с това изключително изживяване на тъкането, което извисява!


Юлияна Янкова - Люлия
15 август 2014 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар