сряда, 10 септември 2014 г.

Защо Бог е свобода

Бог е свобода! А смисълът на човешкото съществуване е да достигне тази свобода, минавайки през поредица превъплъщения.
Днес, в апогея на материалстичното мислене, хората имат проблем с думата Бог. Приемат, че когато се спомене думата Бог, това е религия или секта. Сега ще се опитам да внеса малко яснота по въпроса, без да налагам това виждане на никого. Всеки сам, от написаното, може да прецени и да си избере дали да повярва в него или не.
Кой има интерес да се държи далече от хората истинското знание за Бога! Знание - не това, което ни казват различните религии, а истинското знание!
Управляващите имат интерес. Кои управляващи? - Всички, които чрез различни механизми и по всякакви начини упражняват или се домогват до някаква власт.
Защо имат интерес? Защото, когато хората знаят истината за Вселената и устройството на света, това ще обезсмисли властта. Защото всяка власт почива на ЛЪЖА и когато хората знаят как работят нещата в този свят, ще станат ясно-виждащи. Тогава ще лъсне лъжата - лъжата, която жонглира с думите. Защото знанието за Бога като творец на Вселената, даващ свобода на хората да избират, ще прекрати това жонглиране. Това знание отива отвъд думите и стига до големият океан на мислите.
Кои са управляващите, които имат интерес от лъжата и незнанието? Могат да бъдат всички - политици, лекари, юристи, учители, учени, божии служители. Всички, които по някакъв начин могат да се облагодетелстват от незнанието на други хора. Всички, които имат знание за нещо, което другите хора не разбират. Които не стъпват на общочовешки, а стъпват на други , различни от общочовешките принципи. Всички, които не са прозряли, че тяхното знание трябва да бъде в услуга на хората, защото им е дадено от Бога, а хората не са имали техния шанс в живота.
Всички, които използват знанието си не по този начин, а за лична изгода, само за собствени облаги, само, защото знаят нещо повече - повече терминология от другите и това им дава предимството да манипулират.
Истината за Бога ще обезсили тяхното знание и ще даде сила в ръцете на обикновените хора. И тогава никакви управляващи не биха могли да впрегнат тези хора.
Защото знанието за Бог ще ги направи СВОБОДНИ.
Бог не е това, което Църквата проповядва за него. Той е най-вече и преди всичко СВОБОДА.
И хората, ако знаят това, никога не биха се подчинили на фалшиви и неустойчиви, съшити с бели конци изисквания. Защото тогава всеки ще знае какво е работата, която трябва да върши, няма да служи на работодател, изискващ от него по 8 часа и повече да не мърда от работното си място, без да му остава време за нищо друго извън работата.
Защото истинската работа е духовната - тази, която за всеки повдига духа му и по нещо му дава. Която възвисява, в която влагаш душа и става постоянен обмен между Дух и Материя. И така и двете успешно и трансформиращо си взаимодействат - Материята се одухотворява, а Духът изживява себе си през материята.
Тази е работата, която има да върши човечеството на Земята.
И тези, които знаят това, са разбрали, че трябва да я вършат заедно и в услуга на хората. Тези, които знаят, никога няма да злоупотребят с това знание, както правят други учени, драпащи за власт над хора.
Затова бог е СВОБОДА. И е само въпрос на време всеки човек да открие тази истина за себе си!

Люлия

Няма коментари:

Публикуване на коментар