четвъртък, 21 август 2014 г.

Да обгърнем целия свят в хармония заедно със себе си в него

Да обгърнем целия свят в хармония заедно със себе си в него



Децата нямат усещането, че са нещо различно от света. Докато са малки, те изживяват себе си като едно цяло със света наоколо и за тях всичко е истинско, всичко е истина, затова децата в повечето случаи не умеят да лъжат. От друга страна, трудно си спомняме детството, защото тогава сме били щастливи, били сме в хармония със себе си и света, а когато сме в хармония, няма спомени. Затова и така носталгично мечтаем да се върнем там - с едно необяснимо вътрешно чувство, което не е свързано с конкретен образ, а просто с желанието да сме там.

Децата се сливат с околния свят и всичко, което идва от него към тях, им влияе без прегради. Ролята на възпитателя е да им внесе малко антипатия, за да се научат да се пазят, а не просто да плуват безметежно в него.

Кой и кога направи света едно място, от което трябва да пазим децата и ние като възрастни също трябва да се пазим от него? Къде е точката на пречупване? И защо, ако това е правилният начин да се живее, след това, като възрастни, хвърляме луди пари, за да се научим да бъдем щастливи като децата и да си върнем отново хармонията със света?

Всичко това е било нужно да се извърви в името на човешката еволюция. Но днес все повече усещам, че настъпва времето за обратното броене. Всички тези духовни практики, семинари, учения как да бъдем в баланс и хармония, как да управляваме енергиите, думите, мислите, са доказателство, че в еволюцията и развитието си сме се отклонили от нещо истинско. Потъвайки все повече в материализма, /което също е било нужно за един етап от този път/, сме загубили усета си за истинското и важното, което носим като хора и това все повече става различимо по празнотата в погледа и душите.

Осъзнаването на проблема е първата стъпка към разрешаването му. Значи е време. Време е да си върнем душите и отново да продължим еволюцията по пътя на хармонията между материя и дух. Между ум и сърце. Между нас и света. Време е.

Нека направим крачката, разширим съзнанието си и отворим душите си към необятността на тази вселена с всичко видимо и невидимо в нея.
В пълнота и хармония да обгърнем целия свят заедно със себе си в него.

Люлия
22 август 2014

Няма коментари:

Публикуване на коментар